Ingredienser
- 2 portioner 4 portioner 6 portioner 8 portioner 10 portioner 12 portioner 20 portioner 30 portioner 40 portioner 50 portioner 60 portioner 70 portioner 80 portioner 90 portioner 100 portioner 150 g Mat & Bak Smör
- 3 st Ägg
- 3 dl Strösocker
- 3.5 dl Vetemjöl
- 1 dl Kakao
- 1 msk Vaniljsocker
Tillagning
1. Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
2. Smält smöret.
3. Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.
4. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras.
Recept ur boken ”Bästa Kladdkakorna” skriven av Mia Öhrn (Massolit förlag)
Se till att inte äta för mycket för då hamnar ni i samma situation som gameonlines egna chihuahua!
Smaklig måltid
Foto: Zacke Von Herstän
2020-08-06, klockan 22:56
1